De Beuningse Plasloop

“Sportief, gezond en uitdagend”

Rondom het prachtige natuur- en zandwinningsgebied in Beuningen, vond op zondag 1 oktober 2023 de aftrap plaats van een nieuw, regionaal loopevent: “De Beuningse Plasloop”.

De Beuningse Plasloop is een initiatief van Hardloopvereniging Beuningen (HVB) dat in 2023 haar 15-jarig jubileum vierde. Mede geinspireerd door het “Beunings Sportakkoord”, waarin het doel is om zoveel mogelijk mensen zo lang mogelijk en vooral met veel plezier te laten sporten en bewegen, hebben een aantal leden de handen ineen geslagen een loopevent te organiseren.

De Beuningse Plasloop is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel staan. Niet alleen een parcours met een prachtige 5 en 10 km, een Ondernemersrun, tevens een Kidsrun van 500 of 1100 meter. Doel van de organisatie is om inventief te blijven en te vernieuwen, de toegang en deelname van framerunners is daar een voorbeeld van.


Het parcours is uitermate geschikt voor iedereen die graag een wedstrijdje loopt als ontspanning, voor de gezelligheid met je maatjes, als sportieve persoonlijke prestatie, als enthousiaste ondernemer, maar ook voor de echte wedstrijdloper. Een waanzinnig leuke uitdaging!


Het autoluwe, verharde en uitdagende parcours is gelegen buiten de bebouwde kom en loopt rondom een zandwinningsgebied waar in de toekomst veel natuurlijk schoon en recreatie ontwikkeld gaat worden.

Onder deskundige begeleiding van Run2Day, wordt er op een professionele wijze middels het “ipico” tijdsregistratiesysteem (label aan de schoen) de ronde en finish tijden geklokt en vastgelegd. Na het event zullen de gelopen tijden worden gepubliceerd op www.uitslagen.nl en www.beuningseplasloop.nl.

Voor alle deelnemers, jong & oud, zijn er leuke prijzen te verdienen. Zo is er voor alle kinderen die deelnemen aan de Kidsrun een leuke medaille, de plaatsen 1 t/m 3 krijgen een extraatje…Ook voor alle lopers aan de 5 en 10 km, dames, heren en ondernemers, zijn er diverse leuke prijzen te winnen. Er is zelfs een prijs voor de “snelste ondernemer”.


Kortom, niet alleen een lust voor het oog maar ook een fantastisch parcours waar niet alleen snelle tijden maar ook je persoonlijke prestatie’s kunnen worden aangescherpt. Uiteraard ook voor de recreatieve loper een heerlijke gewaarwording!


Als start & finish, centrale organisatie tevens horeca, maken wij gebruik van het clubgebouw W.S.V. “de Beuningse Plas”, Verlengde Reekstraat 1A in Beuningen.